16 en 23/2 cursus-workshop Sketchup, Newt en demo Solid Works in Gent

Kijkerbouw VSRUG organiseert (bij voldoende interesse) samen met Jorg Versluys, notoir telescoopontwerper en werkzaam bij ESA ESTEC een tweedelige cursus ' werken met Sketchup'. (Sketchup is een freeware software 3D CAD programma) Dit is een geweldig tekenprogramma waar je als ATM-er heelwat mee kan bereiken.
Programma:

  • zaterdagen 16 en 23 februari 2019 in gebouw S9 Universiteit Gent campus Sterre, Krijgslaan 281 (thuishaven Kijkerbouw VSRUG). Van 10 tot 15 uur. (met middagonderbreking)
  • eerste sessie; vanaf complete beginners. Maar ook mensen die al met Sketchup overweg kunnen zijn welkom. Er wordt een combinatie gemaakt cursus- workshop. Voor mensen die Sketchup al kennen worden 'iets' moeilijker oefeningen bedacht. Bedoeling is dat mensen onder begeleiding zelf aan de slag gaan met het programma. LAPTOP MEEBRENGEN.
  • tweede sessie: daar wordt verder opgebouwd en gaan we echt al wel naar de 'gevorderden' toe.Wat ook aan bod kan komen: sketchup ontwerp voor 3D printing, en de link tussen sketchup en CNC freeswerk.
  • Als afsluiter van de tweede sessie toont Guy Wauters aan de hand van enkele voorbeelden hoe hij professioneel tewerk gaat met Solid Works. Op deze manier wordt ook het verschil duidelijk tussen beide programma's. Voor de duidelijkheid; het wordt GEEN cursus Solid Works, maar wel een volwaardige DEMO.
  • Werken met NEWT
  • Tijdens sessie één wordt ook ter plaatse een telescoopspiegel opgedampt. Tijdens de pauze(s) kan je het hele proces meevolgen: vanaf het moment dat het glas de klok in gaat, over het ioniseren tot het opdampen met aluminium en het coaten met SIO2.
  • Mogelijk worden een aantal telescopen en foto's van Anton Kutter tentoongesteld die dagen.

- Aantal deelnemers: maximaal aantal deelnemers: 20.
- zelf broodsjeslunch meebrengen. Voor drank kan worden gezorgd.
- Zoals steeds: deelname gratis. Inschrijven verplicht (kan ook voor één enkele sessie): kijkerbouw@ugent.be